Sunday, July 24, 2011

Penyibuk Tegar ;p

salam...

hehe. tajuk macam gempak kan. hm, semalam aku saja menyibuk setting untuk dinner kelas member aku. so so penyibuk kan aku nieh tapi ada aku kesah. haha. so, ni la aktiviti semalam, meniup belon sampai perut kempis. cecece kempis kerrr? boooooo~~~ adah tiup bau belacan ;p

semangat giler tiup

hehe. nie comel kan kan? ;p

nie belakon je, selalu ngelat tiup belon ;p

then baru la cik fiz kte sampai

chaiyok2! :)

eeyah eeyah, tak sampai la. pendek upenye~~~  ;p

yeezzaa, ni lah artis jemputan! artis beb artis!


video
so, aku sempat la rakam sesi latihan diorang. penyibuk kan? hehe...

actually kelas diorang nieh ramai member aku time diploma dulu, so aku memang muka tak malu la join jeh aktiviti diorang just kalau aktiviti formal tu segan la kot nak join. hehe..yes yes, aku pon ada sifat malu and segan ;p jom tengok gambar member aku yang sangat gorgeous and vogue.



see! nmpak tak bertapa effortnye rakan-rakan aku bersiap.hehe ;p



Si Dia turun Melaka nak makan Ayam Penyet? haha

salam...

haip haip! sape fikir i nak update pasal boypren i? tak main la ohkey boyfie2 nieh! haha*budget~~ padahal tak ada bf :(


ok, friday lepas member i turun dari pahang sebab nak pergi karnival kerjaya dekat mitc nieh. so, dia tidur sini la. then hari sabtu tu seperti biasa la, i duk rumah layan fesbuk, layan gosip, layan ape jelah yang boleh layan kan. bila tengah hari jeh, member i cakap nak pergi makan ayam penyet. yang kelakarnye, dia nak pergi ayam penyet tu sorang-sorang naik bas. hadoi la cik farah oi!! apesal la ko tak tanya haku dulu, selalu assume sendiri taw. pas dengar die cakap macam tu, serius aku gelak guling-guling.

semakin kiut la...bila nak tawin? ;p

king maghia pon ada jugak ;p

so aku pon tanya la dia, kenapa dia tak nak ajak aku jeh, then dia cakap takut aku tak nak pergi then menyusahkan aku. alahai farah ku sayang, ko turun jauh-jauh kot, so mesti la aku nak keluar ngan ko. adoyai. so, tengah hari tu, kteorang pergi la makan kat ayam penyet tu. ayam penyet memang favourite farah pon. dia cakap, dia turun melaka nieh, tak kira apa berlaku, puting beliung sanggup dia tempuh demi nak makan ayam penyet. *oke, tipu. tapi like seriusly, itu adalah salah satu sebab la kan dia turun melaka. mengidam katanya.

ayam penyet

ape ea menu nieh. tah, tak ingat tapi macam bunyi leleh-leleh la. jarang makan @_@

ok, ayam penyet nieh memang selalu jugak la port kteorang lepak, bisanya hari jumaat. tak tahu kenapa mesti hari jumaat tapi almost every week jugak perginye. sebab nasi dia best lah kan kan u olls =)


farah-farah~~ ko datang singkat sangat la, tak sempat nak bual panjang lagi. ko pon nampak penat jeh, so aku biarkan ko berehat jeh. pape kekurangan masa ko kat sini, aku minta maaf ea. and, aku lupeh nak bagi souvenir beijing hari tu. next time ea ^_^ sayang ko...

Saturday, July 23, 2011

Dinner 4BENC 2011: Looks like a chill party

salam...

ok, meh nak explain sikit apa itu BENC. benc nieh singkatan for Bachelor of Electronic Engineering (Computer Engineering). yes! kos ni la aku ambil sekarang. tak boleh belah kan, tak minat tapi ambil gak. layan kan jela labu..ok, since kteorang tak lama lagi nak grad *ehem, so of course la ada dinner. pada asalnya nak buat aktiviti luar macam pergi port dickson ke tapi tak jadi lak. so buat la dinner. tapi dinner kali nieh bukan formal sangat, dinner nieh lebih kepada chill party la.


vanue party nieh dekat d'village resort. tarikh 20 july 2011 and masa 830pm-1200am. actually, aku tak involve pon setting semua nieh. sehari sebelum dinner baru decide nak join. bayar pon lepas habis dinner. so, tak ada la nak prepare gembak sangat kan. pakai pon biasa-biasa jeh ^_^.

aktiviti:

1. menjamu selera


2. mumia game




3. juara benc



4. passing getah using straw


5. minum air dalam satu jug guna straw berlubang.


6. pemberian hadiah.


game yang paling best sekali of course la masa passing getah guna straw sebab, ada member aku tu, diorang suruh dia buat demo. then arahan suruh pusing mengelilingi kerusi tapi first dia buat demo, dia pusing setempat. time tu aku rasa semua orang tahan gelak kot sebab malu-malu tucing nak gelak tapi second demo bila kteorang suruh dia demo lagi, tahu dia demo camne? dia amik kerusi tu then dia pusingkan kerusi. time tu memang semua tibai gelak tak ada hati la sebab dah dua kali kot dia salah demo. memang kelakar habis weh. haish! dia nieh pengantin baru, so dah lewat malam kan, so paham-paham jela kan. *ehem. husband tunggu kat rumah dah tu weh ;p



then, game juara benc pon best jugak sebab game nieh need kita alert. kalau tak alert memang pening. so, aku sempat bertahan separuh jalan je sebab hilang fokus. hehe. fokus alia fokus!



nie classmate semua. dalam 46orang macam tu. ini jelah kot nak share. tak ada idea sudaa...hehe.. :)


Friday, July 22, 2011

Bola itu Sfera dan Jalan Kampungku Sayang

salam...

*aha! patotnye aku update pasal pegi dinner tu dulu kan, tapi tak apa lah, pending kejap.

siapa cakap aku tak layan bola? aku layan kot and buktinya? semalam aku pergi tengok chelsea lawan malaysia dekat stadium mamak. haha! weh, tak mampu kot nak pergi tengok kat stadium bukit jalil. harga tiket paling murah pon rm50++ kot, dengan duit minyak lagi, tol lagi, makan minum lagi, haish, botak cheq kalau cheq p. so, aku layan jela bola kat kedai mamak dengan abang-abang senior... lagipun, duk rumah boring mengadap laptop 24hours! so, budaya lepak semakin menjadi-jadi la di kalangan remaja sekarang, lepak tengok bola. *macam karangan form5 lak.


aku tak kenal pon bro-bro nieh.

senior time dip. rahim :) oh oh, dia nieh blogger, so aku banyak la belajar pasal blog dengan dia :)

senior time dip. awie :) kusyuk gile tengok weh!



lepas tengok bola nieh, aku teman member ku pergi amik barang dekat bukit baru. ingatkan taman perumahan, rupanya rumah kampung and tahu nama kampung tu ape? Kampungku Sayang. hehe.. comel kan? and rumah-rumah kat situ pon comel-comel. first time pergi kampung tu selama 6tahun duk melaka. haish! kesian~~



pastu, nak lepak marina bay. ehem, restoren marina bay. tapi tutup lak. so lepak restoren chaw kueh tiaw jela~~ :)







Wednesday, July 20, 2011

StarStruck:: Hana Tajima OHhhH Hana Tajima

salam...


hye there. nak update sikit. sikit jela tapi bermakna (yang boleh buat semua member girls jeles. haha!).  hari ahad lepas, dari putrajaya, i dengan fiza direct terus ke jonker walk, tujuan perjuangan: nak beli contact lens *nak pakai masa dinner nanti. so, sampai je jonker, aku dengan fiza rilexs-rilexs je jalan, santai-santai. jauh betol la gerai lens tu, ponat jalan weh plus muka dah kerut-kerut sebab exhausted! fuh fuh...

then, bila dah tercapai tujuan perjuangan itu, dengan tenaga yang berbaki, melangkah meninggalkan gerai tersebut *pehal nak bermadah pujangga bagai nieh alia! ok, straight to the point, pas beli tu kteorang cepat-cepat blah sebab tak sabar nak balik and berehat. on the way balik tu, aku sempat la beli tart telur ngan air kelapa laut, dahaga kot, jonker tu ramai gile orang and panas and haus and bengang and minum la air and bla bla bla..

dah habis beli semua tu, continue la jalan sambil usha-usha boypren, ops, em, usha sesiapa lalu lalang lah. then dari jauh nampak seorang minah nieh, kiut je. so, mata tak lepas la memandang. bila selisih je, minah nieh senyum kat aku beb! ok, rileks lagi. then..................................................toleh dua kali................. "FIZA! TU HANA TAJIMA KAN?" fiza: "HA AH", dengan muka blur! "FIZA! AKU NAK JUMPA DIA, NAK AMIK GAMBAR!" fiza: "JOM"...........so, dengan berlari-lari kteorang kejar beb!  masa kejar tu duk gaduh, "FIZA, KO TOLONG CAKAP EH, AKU SEGAN, NEVES" fiza: "AKU LAGI NEVES". "TAPI AKU TAK TAHU NAK CAKAP APE". fiza: "DAH TU, AKU LAGI TAK TAHU"..so, tak ada kesudahan. aku pon kuatkan diri la, dengan slamber nak mampos pergi cuit bahu Hana Tajima and tahu apa aku cakap??????....................."HYE MISS, ARE U HANA TAJIMA?" SOALAN BODOH KAN? ya Allah alia, mak ko tak bagi ko sekolah ke hape? serius malu time tu. tapi sebab dah gelabah beb, gelabah jumpa hana tajima, dengan tak sangka yang amat sangat so terkeluar la soalan tu. ok, bukan tak penah jumpa artis or selebriti ke hape, penah je. aku penah jumpa mawi dekat ijn masa arwah ayah aku buat pembedahan, jumpa tan sri jins shamsudin dekat kenduri kenalan ayah aku, jumpa cat farish, liyana jasmey, ummi aida, and sape-sape tah lagi kat shopping mall tapi aku rilexs jeh, tengok dari jauh je, jeling-jeling gitu jeh tapi kali nieh, serius lain. lain sangat. sangat-sangat teruja! so, dengan muka tak malu pergi terjah hana tajima. memang nasib baik sebab time tu tak ramai girls-girls yang menggila macam aku and fiz, just orang melayu perempuan, kteorang berdua jeh time tu.THANK GOD! so, bergambar la. aku slambe jeh pas handphone kat fiz suruh die amik, memang di luar kesedaran time tu, selfish nak mampos, rupa-rupanya fiz pon nak bergambar. aku plan macam nieh, fiz amik gambar aku ngn hana tajima dulu then aku lak amik gambar die ngan hana tajima tapi fiz pon maybe gelabah, die macam pandang kiri kanan kiri kanan nak suruh sape amik gambar kteorang. haha! time tu aku nak tergelak pon ada tengok fiz.haha! sorry2 fiz! then, hana tajima macam faham je keadaan tu, so die panggil la husband die kot untuk amik gambar kteorang. best gile! 



pastu, kteorang pon blah la, lepas blah tu, tangan aku ketar-ketar kot, kene panahan salam and pelukan hana tajima. mata berair-air tanda gembira yang teramat sangat. ok, kenapa la aku bagai orang mereng je jumpa hana tajima nie kan? ok, hana tajima jarang kot datang malaysia, so bila jumpa, sape tak teruja beb?! pastu, masuk jeh dalam kereta, aku menjerit tak ada hati tanda gembira! terpaksa la fiza tahan bingitan suara aku kan and die gelak tak habis-habis tengok aku gile sekejap. 

ok ok, lagi satu cerita best! perasan tak fiza pakai shawl macam mana? berbezakan dengan kebiasaan beliau? ok, aku yang buat style hana tajima kat fiza tapi lain sikit la. and fiza pakai style nieh for the first time! see! pakai style hana tajima first time dah terus jumpa hana tajima kan?? sangat kebetulan nieh! or ada apa-apa hikmah di sebaliknya? kot-kot fiza jadi hana hafizah ke kan ;p femes u olls!! :) amin.....

Hana Tajima memang seorang yang cool, baik, ramah, tak sombong and shes gorgeous! cantik beb cantik! kulit die perghh!!! macam kulit baby baru lahir *tipu. bukan baby baru lahir la tapi memang cantik la kulit dia, licin lincau. :)

Monday, July 18, 2011

Saturday:: Every second is of infinite value

salam...


hari sabtu, bangun pagi jeh rasa lost, maybe penat sangat jalan-jalan kat floria friday tu. serius bangun awal, pukul730 macam tu. tapi malam tu kteorang tidur lewat, pukul2am, tak tahu la kenapa terjaga awal. budak-budak pon bangun awal. bangun jeh terus bergosip dengan fiza. hehe. bukan senang bangun pagi jeh tengok muka bestie, hmm since dia duk ngan family plus kelas pon lain-lain plus seminggu sekali jeh jumpa, so masa yang kteorang ada nieh memang di gunakan sehabis baik mungkin dah. ahh rindunye kat ko fiza!!!! kita ada masa sebulan jeh lagi untuk bersama. sob sob sob.


so, lepas bergosip, baru la keluar bilik g tengok tv, layan anak-anak sedara, breakfast then what we do? tidur! yes! tidur balik! mengantok kot plus penat. tidur dalam pukul11am macam tu then kul1230 terjaga, pastu siap-siap nak hang out dengan member-member uniten. yeeeppeey! excited sebab lama tak hang out together. best lepak ngan diorang sebab diorang sempoi, boleh jeh nak share experience, pendapat, knowledge, bergurau lembut ke, kasar je, diorang memang sporting beb.


so, kteorang jalan-jalan area klcc. diorang nak streets photoshoot but kteorang memang tak budget kene jadi model, OMG! tidak mungkin sama sekali, malu kot, dah la tak cantik. serius terkejut beruk, beruk pon tak terkejut macm nieh ohkey. so, i and fiza memang dah mengecewakan diorang and kteorang MINTA MAAF ye rakan-rakan. nanti i bawa member yang betul-betul model, so boleh la dia pose maut ;p hah! masa dalam klcc nieh kteorang jumpa star! guess who?? datin seri paduka ummi aida beb! serius shes gorgeous! tinggi, kurus, cantik, tapi tulah nak bergambar, die jalan laju sangat la beb so pandang jeling-jeling dari jauh jela.


walaupon kteorang tak jadi model tapi ada la juga bergambar ohkey, kesian lak kat diorang, cakap nak belajar main camera, so buat la juga muka selenga ambik gambar kan. hehe. pas puas bergambar, we all pergi tengok harry potter! best! bagi aku la. ok, apa yang aku terkejutnye, masa kteorang pergi beli tiket harry potter, time tu around 330pm la, kteorang tengok tiket 615pm, tak ramai sangat, banyak jeh seat kosong lagi. hmm..pelik juga sebab aku nak tempah tiket kat alamanda 4 hari sebelum harry potter keluar, seat dah penuh kot, tinggal seat dpan jeh. so, rasa kepelikan di situ bila kat klcc, seat tak ramai pon haish! miracle! lain kali tengok kat klcc jela =)



then malam lepak kat nasi lemak em...ape ea nama kedai tu, tak ingat la tapi diorang cakap femes, tapi kteorang tak tahu.haha jakun. kedai tu kat kampung baru. hmm.. nasi lemak dia ok la.



Floria:: Putrajaya Flower & Garden Festival 2011

salam...

Friday lepas pergi putrajaya sebab ada festival bunga. tahun lepas dah termiss so tahun nieh tak nak miss lagi. tak tahu nak bebel apa, so jom layan gambar jela :) 

ni dekat landskap 1 malaysia. ada itik, angsa.

nie kat pondok landskap 1 malaysia. 

nie garden ape tah, lupa la @_@

em, ini pula...em....ape ea fiza?? lupa juga.

nie macam campfire la, cantik.hiasan

nie paling aku ingat sebab cantik sangat lighting landskap nieh, nie decorate oleh Pulau Pinang.

yea! nampak la sikit jambatan putrajaya tu.

comel kan anak-anak sedara aku sebab tu acu lia dia pon comel ;p

i LOVE them all! <3


balik tu kteorang sambut birthday twins. i beli manggo mousse cake. pergh, sedap wa cakap sama lu!



eham eham, ada banyak lagi gambar, so, layan kat FB jela ek. nak story panjang-panjang pon tak ada yang menarik, just teruja tengok bunga yang pelbagai jenis and warna-warni. tahun depan nak pergi lagi!jom :)