Wednesday, August 31, 2011

Raya Merdeka!!

salam...

sudah lama tidak mengupdate blog kan. raya-raya macam nieh pon nak update. orang pergi beraya, aku duk rumah mengadap laptop. haish~~ terasa kemalasan melanda diri untuk bersiap-siap pergi ke rumah teman-teman. so duk rumah jela. lagi pon angin sepoi-sepoi kat kampung nieh buat mata nieh nak pejam jeh kan..

raya first (semalam) ada la aku pergi beraya rumah saudara-mara. bestnya jumpa saudara. lama sudah tidak ketemu. then hari nieh duk rumah layan tetamu yang datang jeh. tapi tak ramai pun yang datang, tu yang bole berfesbuking and beblogging.haha!

ok, nk letak gambar sket.


Sunday, August 21, 2011

Update Laju-laju.

salam..

ok, aku sibuk sedikit minggu nieh sebab minggu exam and ianya sudah pun berakhir...yeup, saya sudah tamat ijazah sarjana muda kejuruteraan elektronik computer. syabas alia! hehe.. nak beli hadiah kat diri sendiri la nanti tanda penghargaan pada diri sendiri. *poyo~~ lalala.. ok, aku macam tak sempat nak jumpa semua kawan2 utem, kwn2 class so kat sini jela aku nak buat ucapan sket. "kwn2 utem saya minta maaf kalau saya ada buat salah, minta maaf terkasar bahasa, minta maaf segala kekurangan and minta maaf kalau ada terlepas pandang apa2 yg buat korang kecil hati. and terima kasih 4 every things! i ♥ u olls~~" *haha, copy paste.ucapan yg dekat fesbuk jeh. mls la nak taip lagi. but, ucapan nie sincere dari aku.




ok frens... jumpa lagi ea~~ sayang korang~~







Wednesday, August 10, 2011

Berbuka puasa bersama abang2 dan kakak2 ipar dan emak tersayang :)

salam...

Last week alhamdllah dapat juga balik perak. berkat niat yang suci lagi murni nak sambut ramadhan bersama emak tercinta di makbulkan. alhamdulillah... 3hari berbuka dengan mak, memang terpancar kegembiraan dia bila anak dia sama2 sambut ramadhan. alhamdulillah. then masa aku nak balik melaka mak nak join pergi rumah abang, so aku pon bawa lah. sampai rumah abang kteorang berbuka bersama. abang aku yang kat dengkil pon join skali.memang sangat meriah. so, kakak ipar aku masak sangat special, nasi ayam goreng bersama bijan. :) then abang aku beli juara murtabak. haha! memang best. *macam karangan budak darjah 6 dah. hehe. jom lyn gambo jela.

haaaa.....ni kuah durian yang aku mengidam la sangat2. sampai je umah, salam2 cium2 mak semua terus ckp"mak org teringin sgt nak makan durian" then esok pagi aku bagun, mak dah beli sebiji durian yang berharga rm11.50. sebijik je ohkey rm11.50. mahal gile! terima kasih mak. terima kasih Allah kurniakan mak yang paling best in the world pada hambamu ini. sayang mak sangat2.

ni la ayam goreng berbijan..mmmm dap nyeee

antara buah buahan yang ada pada malam itu :)

semua bersabar menanti kedengaran waktu azan :)

ok, ready tuk baca doa.. ke dah baca eh time nieh?? heehe

i love my family so much ^_^


Wordless Wednesday: COOL!

See U

salam...

owh, See U tu nama restoren steamboat. yeah, tadi aku pergi berbuka kat sana. ini first time berbuka kat luar untuk ramadhan tahun nie. sebelum nieh pergi bazar jeh, jimat~~

See U nieh aku tak pernah try, biasa pergi johnny or seoul garden jeh. so hari nieh nak try makan dekat See U lak.so far, aku tak berapa nak suka makan kat sini sebab tak berapa nak sedap but harga affordable la. so kalau korang nak try, boleh aje. :)


nie menu yang aku makan tadi :) hape tah name die tapi yang pasti ada dumpling :)

sipot ku kepitan

ok, nieh di seoul garden. masa nieh aku makan murah je guna student card dapat rm19.90 if not mistaken. tapi member aku cakap masa die pergi time bulan puasa sorang kene rm40++. okbai. 

ok, nieh masa makan di johnny. so korang boleh la fikir2 nak choose steamboat mane yang best but i prefer either johnny or seoul garden la, puas hati. See U...mmm sekadar boleh mencuba jela~~

tempat2 steamboat nieh jeh yang aku tau kat melaka nieh, yang lain aku tak tahu. kalau korang tahu, sila la share dengan aku ea, nak try :) 


Sunday, August 7, 2011

Pungguk Alin? apa tu??

video

salam... ok, video nieh baru jeh amik tadi. actually tadi kteorg g tgk cite captain america mid nite. so pas tgk cite tu, alang-alang terus g sahur. time tu around kul3 mcm tu. cite pny cite, ada la scene yg menarik, so aku pon rakam. kes: pungguk alin or pungkoq alim? konpius sudaa.. ok, member kteorg aka bf maria nieh nama halim. so, paham2 jela dah bunyi dekat2 mcm tuh kan, so mmg kne bahan hbs la. mcm mane bley terkeluar isu nieh bila bual2 pasal lohgat negeri masing2. well, aku and maria org perak, fiza, cik moon n halim org johor, so nak test la skill bhs negeri masing2. mula2 bhs jawa then melalut la sampai pungguk alin nieh. aku pon xthu ape tu pungguk alin *bahasa perak. korang juz dgr video nieh sampai hbs jela ek. selamat mendengar :)




aku mls gle nak update blog sejak 2menjak nieh, so ayt pon gna ayt sms jela ea.