Wednesday, February 22, 2012

Rombakkan Hidup

Assalamualaikum...

aku tak tahu macam mana nak explain. bila nak terangkan kenapa aku deactivated facebook or private blog, aku blur... setiap manusia akan melakukan perubahan dalam hidup dia.

terpulang pada individu nak berubah ke arah kebaikkan or keburukkan...

"amar makruh nahi mungkar"
mengajak kepada kebaikkan dan mencegah kemungkaran


aku sangat rendah diri. malu dengan diri sendiri, dengan Allah especially. dan aku juga tekad untuk melakukan perubahan. hidayah Allah tu sebenarnya ada, cuma kita jeh kadang-kadang tak sedar. aku juga akui, kadang-kadang aku leka dengan keseronokkan dunia sahaja. jadi, sudah tiba masanya untuk aku buat rombakkan hidup.

aku perlukan masa supaya tidak terleka lagi. aku harap kawan-kawan bagi sokongan. aku tahu, aku "nakal" dulu dan juga aku tahu Allah itu Maha Pengampun. dan bukan kerana inginkan perhatian or berlagak baik or berubah demi sesiapa cuma ianya lahir dari hati. tiada sebab.

Allah knows all the truth lying behind all the reasons. ingat tu. peringatan untuk diri sendiri jugak.


kalau aku masih buat kesalahan, sila tegur tapi tolong jangan judge aku sebab diri aku yang dulu, ianya tak membantu, malah aku rasa down lagi. kau kawan aku, sama sama berjuang ke jalan Allah, berilah nasihat.


4 comments:

  1. Alhamdulillah, marilah kita bersama-sama menuju ke jalan yg benar. hehe

    ReplyDelete
  2. meh lisa tolong sis. hehehe :D

    ReplyDelete
  3. ok, ni nak bagi nasihat..nape private blog tak cakap haa!!! hahahaha

    ReplyDelete