Tuesday, October 23, 2012

Kehidupan Pelajar Kejuruteraan

assalamualaikum...

sejak rajin melayan facebook nieh, aku suka tengok post post 1 page nieh which is Trust Me, I'm an "Engineer".   eceh, budget engineer larh sahngat aku nieh! haha!

kelakar oke wall wall picture dia, kadang kadang terasa kena betul betul kat batang hidung sendiri. aduh! cakit cakit hidung! eh?  but yet, jadi student engineering memang best oke! nak nak kalau kau berkawan dengan budak budak nakal, memang banyak kerja kerja tak senonoh we all buat contoh paling simple "toyol" lah! haha! ohoi, pepaham sendiri jela toyol tu apa, memang femes kot kat universiti. agaga!

salah satu cara la, banyak lagi skill nih babe! gila lah kau alia expert! eh, aku tak buat la!!! #ok tipu -___________-

ok fine, student lain pun femes gak la toyol toyol bagai, ingat student engineering je ke yang panjang akal bawa toyol masuk exam? ok fine! haha! ok, yang nieh mungkin korang tak pernah buat tapi we all penah buat tau! memang kelakar gila lah bila teringat. tak di nafikan la, subjects engineering memang susah ok kalau orang agak lampi macam aku nieh *eh? terkutuk diri sendiri! ok tak lampi. haha! so ada la one day tu senior aku nieh tension dengan satu subject yang memang killer subject lah. time tu final exam lah. exam paper killer subject tu keesokkan petangnya, so guess what senior aku buat apa? malam tu dia ajak aku tengok wayang. aku pun macam pehhh gila kentang budak nieh, bijak sangat nieh esok paper ajak aku tengok wayang bagai kan. aku pun layankan aje la memandangkan paper exam aku pun gab 3,4 hari lagi. haha! then tau apa dia bawa masa tengok wayang tu? dia bawa segala note,buku dan seangkatannya. 


student engineering memang tak suka gila baca buku ok. beli buku sekadar nak sedapkan hati or nak buat references jeh masa buat lab report. dalam 479pages tu, pecaya la, tak sampai 100pages pon kteorang mentelaah. hehe! gila malas, but yet, dah habis study, dah habis konvo bagai, jadi juga engineer yedak??? rilex... :) 
aha, lagi satu time exam, memang sebijik la macam picture bawah nieh!

BEFORE EXAM

DURING EXAM


AFTER EXAM

ahahaha! yeah, ini la life student engineering. cool kan???

and yeah, ada beberapa lagi picture aku nak share ngan korang.

monolog dalaman. seriously,  aku selalu terfikir, bila la nak pakai fomula fomula serabut bagai nieh dalam real life T______________T noob


ok, memandangkan friends aku raaaamaaaaaiiiii engineering student, korang dari golongan yang mana?? cecece yang ketiga lerrtewwww! haha! mine yang first! hahahaha!

oh! student electrical&computer engineering takde perempuan ke or student perempuan dia dah botak?? no wonder la rambut aku astik luruh jeh....! eh? *bangga sekejap jadi student computer engineering, nampak sket study hard sampai botak! ahahah! ops!

percaya la, ada equation yang lebih dasyattttttt dari equation kat atas nieh!!!!


ehehehe, ini biasa! assignment paling hebat adalah dari internet!!! oh, aku pernah buat assignment 10kali kene reject ok sampai tak tahan nak drop subject tu lagi tapi tarikh nak drop dah tutup! nasib baik lulus! haha! 

oh, ni bukan student engineering jeh ok, nieh aku rasa semua orang pemalas macam nieh! and aku kekadang terbuat jugak cenggini! TERKADANG oke, bukan selalu! hahaha! peace :)




4 comments:

  1. Kejuruteraan mekanikal automasi dngn kejuruteraan mekatronik sma tak?

    ReplyDelete