Thursday, December 8, 2011

Sabar

assalamualaikum...

yeah, tak tahu mana nak start tapi hati pilu sangat, sedih, kecewa, dan macam macam lagi la...

lidah manusia nieh lebih tajam dari pedang. yeah, betul. hati macam di siat siat jeh... 

terima kasih pada kawan kawan yang banyak support, yang sangat concern. ramai yang tak kenal pun ada private message bagi nasihat, kawan kawan yang tak close pun ada hantar message, kawan kawan rapat, especially,  fiza,  adik ain :')   semua lah.. terima kasih sangat sangat pada korang! 

ok, aku segan nak cakap pasal islamic... tapi bila ada masalah,*ok, takde masalah pon selalu jugak baca ^^ hehe... selalunya aku akan rujuk blog blog islamic cari ayat ayat yang menyejukkan hati dan aku akan refer pada tafsir al-Qur'an nieh. yeah, nie jeh cara untuk kita jadi calm balik. kalau nak ikutkan hati memang perang beb perang! hehehe.. ok, tak kelakar.. tak baik gaduh gaduh nieh, agak agak kalau hati panas sangat tu, jom lawat blog blog islamic, best, then korang baca dalam al-Qur'an sendiri.... very calm..

Pertamanya kita mesti faham bahawa hidup kita ini akan sentiasa diuji. Sama ada kita suka atau tidak kita akan diuji juga, sesuai dengan Firman Allah S.w.t yang bermaksud:

Surah AlBaqarah : Ayat 214Mengapa kita diuji? Firman Allah S.w.t,

Surah AlMulk : Ayat 2Dan Allah Maha Adil dan Maha Penyayang, ujian2 yang diberiNya adalah mengikut kemampuan masing-masing insyaAllah.

Surah AlBaqarah : Ayat 286


renung renungkan dan selamat beramal.....and i'm fine right now. CHILL ^^

No comments:

Post a Comment